Hovet arena

En helt ny look för Hovet

Det tog åtta veckor att renovera den klassiska hockeyarenan Hovet i Stockholm, Sverige.

Den klassiska hockeyarenan Hovet i Stockholm genomgick en stor renovering under våren 2020 medan offentliga sammankomster var förbjudna till följd av covid-19-pandemin. Ägarna bestämde sig för att dra nytta av nedstängningen och måla om arenans väggar och tak så att publiken och spelarna skulle känna sig extra välkomna när restriktionerna släpptes.

Ägarna ville anlita en entreprenör som kunde måla golven med Tikkurila-produkter och väggarna med Alcro-produkter; Wahlströms Måleri & Bygg valdes ut för arbetet.

 

Hovet arena

Omfattande support och utbyte av idéer

En utmaning var att hitta de rätta produkterna för restaureringsprojektet, så Tomas Wahlström från Wahlströms Måleri & Bygg kontaktade Tikkurila-återförsäljaren Stillströms Industrifärg AB för att få hjälp att hitta rätt produkter.

Tomas Wahlström blev väldigt nöjd med supporten från Stillströms Industrifärg och hur väl de besvarade alla frågor om projektet. Ytterligare färgleveranser var alltid fritt tillgängliga, vilket gjorde att projektet fortlöpte enligt plan.

“Vi har fått professionell support under hela projektet av både Stillströms Industrifärg och Tikkurila, och båda företagen har funnits tillgängliga och besvarat alla praktiska och tekniska frågor vi haft i fält”, berättar Wahlström.

Hovet arena

Hållbar målning med ett bestående intryck

Wahlströms Måleri & Bygg inledde projektet med en färg som de kände väl till: Tikkurila Fontefloor EP 100, en vattenburen epoxifärg med flera användningsområden. Eftersom tvåkomponents hartsprodukter var nya för Wahlström anordnade Stillströms Industrifärg utbildning på plats för att visa hur produkterna fungerar och hur de bäst appliceras.

”Det var något av en utmaning att gå från vanlig väggfärg till hartsprodukter”, förklarar Wahlström. ”Att arbeta med produkternas brukstid istället för att gå efter klockan på väggen var en helt ny erfarenhet som hela arbetslaget trivdes med. Vår engagerade personal och samarbetet med Stillströms Industrifärg gjorde det här projektet till en framgång”.

Betongen förbereddes genom att slipa alla golvytor med diamantverktyg för att avlägsna eventuella betongytor som var i dåligt skick och därefter laga dessa områden med en blandning av Tikkurila Temafloor 400 och sand. Trapporna slipades till perfektion för hand och med stor omsorg av hantverkarna. Totalt tog förberedelsearbetet åtta veckor att slutföra.

 

Hovet arena
Hovet arena

Mer än att bara sälja färg

Sammantaget blev projektet en framgång och Tikkurila är mycket stolta över att ha varit en så stor del av det. Lelle Björklund, försäljningschef på Stillströms Industrifärg, blev också nöjd med samarbetet: ”Det är viktigt för oss att erbjuda riktigt bra support till våra kunder för att företaget ska kunna växa. Om vi ska hålla oss kvar i branschen måste vi gå bortom att bara sälja burkar med färg till att utbilda kunder på plats och locka in målare i vår bransch.”

Wahlströms Måleri & Bygg blev mer än nöjda med resultatet av renoveringen och vill gärna fortsätta samarbetet med Tikkurila i framtiden.

 

Färger och produkter som valdes ut till renoveringen av Hovet: 

Tikkurila-produkter: 

Offentliga utrymmen i arenan: Fontefloor EP 100 S2500N 

Runt isrinken: Temafloor 150 S7020-R90B 

Betongtrappa: Temafloor 150 S1500N 

Linjer och handikappmarkeringar: Temadur 20 S1080-Y40R S7500N S7020-R90B S1500N 

 

Alcro-produkter: 

Betongpelare och strävor: NCS S1000N Alcro Tålig 

Stora ståldörrar och fönsterelement vid entrén: S6020-B10G Alcro Servalac Finess 

Toalettdörrar: NCS S2000N Alcro Servalac Finess 

Betongväggar, fönster och lagerdörrar: röd S6030-Y90R Servalac Finess 

Väggar som vetter mot arenan: blå S5030-B10G Alcro Tålig 

 

Hovet arena
har lagts till i sparat
has been removed from saved.
sv