Golvlösningar för arenor och ishallar

Golvlösningar för arenor och ishallar

Sportarenor är stora byggnader som används för sport-, konsert- och utställningsevenemang. I dessa ingår många olika typer av utrymmen, restauranger och kaféer, toaletter, teknikrum och varumottagningsområden – och inte minst isrinkar och div. sportytor.

Alla dessa utrymmen behöver olika golvlösningar som skyddar mot mekanisk och kemisk påfrestning från t.ex. gaffeltruckar. Tikkurila har lång erfarenhet av att tillhandahålla hållbara beläggningar av hög kvalitet som ger enastående skydd för alla underlag i dessa komplexa miljöer med hög aktivitet.

 

Golvlösningar för arenor och ishallar

Vinnande utseenden för underlag i sportarenor

Hållbarheten är en huvudfaktor, men underlag i sportarenor behöver även goda dekorativa egenskaper som hög glans och en jämn, fogfri yta, som också säkerställer att de är lätta att rengöra. Vi har ett brett sortiment av färger tillgängliga, däribland metallic-effekter, vilket gör det möjligt att designa avancerade och attraktiva underlag som matchar sportarenans varumärke och har en riktig wow-effekt på besökare.

Från is till hjul

Temafloor 150, en tvåkomponents lösningsmedelsfri epoxifärg, är det perfekta valet för betonggolv i ishockeyarenor. Färgen syns genom isen och får ytan att lysa som om den var belyst underifrån. Temafloor 150 är också lämplig för rullskridskor eftersom den belagda ytan är stark och hållbar och ger lämplig friktion för spelet. Den kan också rekommenderas för serviceutrymmen, trappor och publikområden, där dess resistens mot kemikalier och mekanisk påfrestning håller underlagen hela och lättstädade. För utomhusarenor hittar du rekommenderade underlagslösningar på vår sida för utomhusområden.

Golvlösningar för arenor och ishallar
Golvlösningar för arenor och ishallar

En helt ny look för Hovet

Hovet är en klassisk ishockeyarena i Stockholm. Under en renovering nyligen renoverades betonggolven och -trapporna först och reparerades med Tikkurila Temafloor 400 fylld med sand, detta målades sedan med Tikkurila Fontefloor EP 100, som är en vattenburen, M1-certifierad, lågemitterande epoxifärg för flera användningsområden. Tikkurila var till hands för att ge support och råd under processen, och resultatet var ett som alla parter var stolta över – inte minst de glada fansen.

Miljövinster för sportarenor

Alla Tikkurilas underlagslösningar levererar maximal prestanda med minimal miljöpåverkan, och förlänger livslängden för underlag och minskar miljöpåverkan från byggnader under deras livslängd. Vi fokuserar på att utveckla lösningar som förbättrar inomhusluftens kvalitet med låga nivåer av flyktiga organiska ämnen (VOC) och reducerade utsläpp. Vårt utbud omfattar flera M1-klassificerade produkter, vattenburna beläggningar samt målningssystem som uppfyller LEED- och BREEAM-certifieringskraven, och är därmed idealiska för arenor.

Golvlösningar för arenor och ishallar

Vill du veta mer om våra ytbehandlingar? Tikkurilas experter hjälper dig att hitta rätt produkter och lösningar.

VILL DU VETA MER OM VÅRA LÖSNINGAR?
Hör av er till oss!

System för golv som utsätts för lätt mekanisk och kemisk belastning (BC2)

PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
250

System för golv som utsätts för mellanhög mekanisk och kemisk belastning (BC3)

TC128
PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
500
PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
500

System för golv som utsätts för tung mekanisk och kemisk belastning (BC4)

TC177 FOR DRY CONCRETE SURFACE
TC134
PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
2000
TOTAL DFT (µΜ)
2000

System för golv som utsätts för extremt tung mekanisk och kemisk belastning (BC5)

PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
4000
har lagts till i sparat
has been removed from saved.
sv