Trusted green™ är vår helhetslösning för ett varaktigt och skonsamt skydd av träytor

Trusted Green™ - Hållbara färgsystem

Trusted green™ är vår helhetslösning för ett varaktigt och skonsamt skydd av träytor. Ett perfekt val när du vill uppgradera din fasad.
Vi gör det enklare att måla hållbart

Med ambitionen att ständigt förbättra och minska våra produkters och lösningars miljöbelastning introducerar vi TRUSTED GREEN™ – vårt mest hållbara erbjudande för att ge träfasader ett långt liv genom en balanserad kombination av våra Svanenmärkta produkter, tjänster och support. Från industrimålning till färdigstrykning på plats och underhåll står Trusted Green på din sida. För enligt vår uppfattning borde samarbete för en bättre morgondag inte vara en utmaning, utan ett enkelt val.

Målade träytor ger en bestående skillnad

Så länge som mänskligheten befolkat jorden har trä varit ett livsviktigt och hållbart material i vår vardag. Precis som en växande skog bidrar en träbyggnad till att binda koldioxid och under sin livscykel avsevärt minska en negativ miljöpåverkan jämfört med andra byggmaterial. Ett ansvarsfullt skogsbruk är grunden för en hållbar byggbransch. Med rätt ytbehandling och underhåll av träytor, kan deras livslängd avsevärt förlängas, vilket i sin tur leder till byggnader som kommer att stå emot

tidens nötande tand med en reducerad miljöpåverkan.

Se filmen och lär dig mer om Trusted Green

Vi leder byggbranschen i en hållbar riktning

Målet är att byggnader ska hålla från en generation till nästa och långt in i framtiden. Här bevisar industriellt grundmålade och målade träytor sitt värde genom att öka livslängden och värdet på en fastighet:

  • Med primers och färger applicerade inomhus under optimala förhållanden får du ett enhetligt resultat med hög kvalitet och lång livslängd på fasaden.
  • Genom att den industrimålade ytan skyddar träet före installation kan du välja när du vill måla färdigt fasaden.
  • Panelerna kan monteras året om och strykas färdigt på plats vilket sparar tid och pengar samtidigt som resultatet blir bättre och mer hållbart.
  • Intervallen för underhåll av fasadmålning blir längre.
  • Byggnadernas livslängd förlängs och de totala kostnaderna för projektet reduceras.
Svanen Tikkurila

Svanenmärket 

När det gäller färg ställer Svanen höga krav på funktion och kvalitet. Därför utför vi tester av produkternas beständighet där vi synar parametrar som flagning, sprickbildning och blåsor, färg och glans. Den kontinuerliga skärpningen av Svanens kriterier säkerställer också att produkterna håller måttet när det gäller lösningsmedel, konserveringsmedel och andra miljöfarliga ämnen. Färgen får inte innehålla mjukgörare och burken måste kunna förslutas så att den återstående färgen kan sparas. 

Länk till Svanens register för Tikkurilas träprodukter som innehar Svanencertifikat »

Här hittar du vårt Svanen-certifikai PDF »

 

CMP

CMP (Certifierad Målad Panel) är ett system som ger industriellt målade paneler en kvalitetsgaranti. 
Systemet är utvecklat av Svenskt Trä i samarbete med den svenska sågverks- och färgindustrin. Du kan läsa mer om CMP här »

Trusted Green täcker alla dina behov

Trusted Green erbjuder flera fördelar för byggnadsprojekt. Det är en kombination av noggrant framtagna råvaror och produktinnovation, experttjänster och support. Den svanenmärkta produktportföljen erbjuder en komplett lösning från industriella grund- och täckfärger till täckfärger för målning och underhåll på plats.

Tikkurila träfasad

Goda råd och stöd hela vägen

Vår ambition är att arbeta nära tillsammans med våra kunder för att förstå produktens livscykel och identifiera nya möjligheter. Med Trusted Green får du tillgång till Tikkurilas expertis för att måla hållbart.

 

Vi finns alltid till hands för att säkerställa att varje steg i din process löper smidigt och att ditt projekt överträffar kundernas förväntan. Från början till slut erbjuder vi dig vår bästa kunskap, produkter och tjänster för att ge träytor ett gott liv. Allt för att miljön och vår omgivning ska må bra, idag och i morgon. 

 

Läs och ladda ner PDF; Trusted green - hållbara system

 

Kontakta våra experter för att lära dig mer om Trusted Green.
Hör av er till oss!
har lagts till i sparat
has been removed from saved.
sv