Industriella ytbehandlingar för stålkonstruktioner i byggnader

Industriella ytbehandlingar för stålkonstruktioner i byggnader

Tikkurila har över 60 års erfarenhet av att tillhandahålla ytbehandlingar för stålkonstruktioner i byggnader. Våra lösningar för stålkonstruktioner inkluderar ett brett utbud av korrosionsskyddande färger och målningssystem. Våra system har testats och visat sig ha hög korrosionsbeständighet och lång livslängd.

Vi har en lång erfarenhet av att leverera ytbehandlingslösningar för stålkonstruktioner till projekt i Norden, Ryssland, Polen och Baltikum.

Industrial coatings for structural steelwork in buildings

Stålkonstruktioner kräver robusta ytbehandlingslösningar

Ytbehandling av stålkonstruktioner fokuserar huvudsakligen på grundläggande skydd och dekoration med hjälp av lösningsmedelsburna eller vattenburna färger och system. I vissa fall kan stålkonstruktioner ställas inför en mer aggressivt korrosiv miljö, vilket innebär att en ytbehandling med högre kemisk eller mekanisk beständighet behövs.

Stora stålkonstruktioner kan vara svåra att hantera i en målningsanläggning, så de målas ofta under okontrollerade förhållanden. Här är exempel på produkter som med fördel kan användas; Temacoat HS-S Primer har hög torrhalt och kan appliceras vid låga temperaturer, Temabond-serien ger förbättrad yttolerans vid lägre temperaturer.

Levererar spetskompetens på alla marknader

Vår globala närvaro och nätverk gör att vi kan anpassa och effektivisera våra kunders färgprocesser över marknader. Vi har flera lösningar för utvändiga och invändiga stålkonstruktioner i olika typer av byggnader, från enkla lager till krävande livsmedelsförädling och kemiska anläggningar.

Våra ytbehandlingsslösningar för stålkonstruktioner har ett brett utbud av kulörer, inklusive kulörer med metallic effekt.

Vlantana

Ytbehandlingslösningar som främjar välbefinnande

Vi drivs av målmedveten innovation med ett engagemang för att utveckla lösningar som främjar människans och planetens välbefinnande.

Vårt produktsortiment för stålkonstruktioner innehåller bl.a. vattenburna färger. Dessa är idealiska för kunder som kräver låga VOC-utsläpp eller letar efter lösningar för Green Building certifiering. Till exempel skyddar vårt vattenburna, zinkfosfatfria Fontecryl SC-EF 50 ytan mot korrosion inom gränserna för BREEAM- och LEED-certifieringsscheman.

 

Vårt produktsortiment inkluderar också direkt-på-metall (DTM) produkter med hög torrhalt och isocyanatfria produkter med mindre hälso- och miljöpåverkan.

Coating solutions that promote well-being  

Skräddarsydda ytbehandlingslösningar du kan lita på

Vi arbetar med dig för att förstå hela din process och identifiera möjligheter att förbättra effektiviteten genom att minska kostnaderna, påskynda projekttiden och noggrant hantera leveranskedjan. Våra tekniska experter är redo att hjälpa dig att uppnå dina affärsmål.


Våra tekniska experter kan också hjälpa dig att välja rätt målningssystem för din applikation och gå igenom och justera din målningsprocess för att uppnå optimalt resultat med våra produkter och säkerställa ytbehandling av hög kvalitet.
 

Våra produkter är testade för att säkerställa att de fungerar som utlovat i industriella applikationer.

 

Vill du veta mer om våra ytbehandlingar? Tikkurilas experter hjälper dig att hitta rätt produkter och lösningar.

VILL DU VETA MER OM VÅRA LÖSNINGAR?
Hör av er till oss

Målningssystem

SE ALLA VÅRA SYSTEM FÖR TRÄ GENOM ATT KLICKA PÅ "SÖK FLER MÅLNINGSSYSTEM FÖR METALLYTOR"

PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
180
CORROSIVITY/DURABILITY
C5-L
SYSTEM NO.
C5.01
PRETREATMENT
Sa2½
PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
160
CORROSIVITY/DURABILITY
C2-H
SYSTEM NO.
C2.03
PRETREATMENT
Sa2½
PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
120
CORROSIVITY/DURABILITY
C4-L
SYSTEM NO.
C4.04
PRETREATMENT
Sa2½
PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
180
CORROSIVITY/DURABILITY
C5-L
SYSTEM NO.
C5.01
PRETREATMENT
Sa2½
PAINT SYSTEM
TOTAL DFT (µΜ)
120
CORROSIVITY/DURABILITY
C5-L
SYSTEM NO.
G5.01
PRETREATMENT
SaS

Tester och standarder

Våra produkter och system testas för att säkerställa att de presterar som utlovat för industriell applicering.
  • Accelererade korrosionstester (ISO 12944, NORSOK)
  • Accelererade förvittringstester (UV, Xenon)
har lagts till i sparat
has been removed from saved.
sv