Lopen rakennuspuu

Lopen Rakennuspuu en högkvalitativ tillverkare av invändig panel

Lopen Rakennuspuu skapar ny verksamhet med högkvalitativa ytbehandlingslösningar.

Lopen Rakennuspuu är ett finskt familjeföretag som tillverkar högkvalitativa invändiga paneler av finsk furu.

I mer än 45 år har Lopen Rakennuspuu sågat, torkat och hyvlat virke. Ytbehandlingen har under åren varit en viktig del av processen. För att säkerställa kvaliteten utför företaget alla arbetsmoment i egen regi. Principen följs i allt som företaget gör - kvaliteten först och främst.

Lopen rakennuspuu
Watch the film:
Här ser du varför Lopen Rakennuspuu rekommenderar Tikkurila

Träskydd med Fontefire WF Clear brandskyddslack

Lopen Rakennuspuu Ltd är en certifierad företag inom ytbehandling och hantering av brandskyddsmedel. Certifikatet är baserat på ytbehandlingar gjorda med Tikkurilas Fontefire WF Clear brandskyddslack.

Utformningen av Fontefire WF Clear brandskyddslack är baserad på svällande teknik. Värme gör att den brandhämmande lackytan sväller och skapar ett isolerande skumskikt på ytan som förhindrar att träet snabbt värms upp eller börjar brinna.

Lopen rakennuspuu

Den brandskyddande lacken är utformad för industriell användning, dvs. lacken sprutas på träytan under kontrollerade förhållanden. Pasi Tschokkinen, försäljningschef på Lopen Rakennuspuu, berömmer speciellt Fontefire WF Clear's användarvänlighet för industriella applikationer.

För större påläggsmängder är det vanligtvis utmanande att säkerställa en kvalitetsyta. Tikkurila har minimerat påläggsmängderna av Fontefire WF Clear för att möjliggöra en enkel industriell sprutning. När påläggsmängderna är relativt små blir resultatet inte för tjockt och vi kan säkerställa god ytbehandlingskvalitet.
Pasi Tschokkinen

Naturlig trämaterialkänsla med Akviwax Satin vax

Pasi Tschokkinen har också varit mycket nöjd med Tikkurilas vattenburna Akviwax Satin vax.

"Justeringen av påläggsmängden av Akviwax Satin i produktionslinjen har varit enkel", säger Tschokkinen. Påläggsmängden kan justeras flexibelt vid appliceringen för att uppnå rätt kulör på panelen. På målningslinjen är appliceringen av vax exakt och verifieras genom vägning. ”Om olika träslag skiljer sig i kulör är Akviwax Satin ganska förlåtande. En professionell linjeoperatör kan justera kulören så att slutresultatet blir bra", säger Tschokkinen.

Pasi Tschokkinen berömmer också produktens omfattande kulörutbud, vilket uppnås med Tikkurilas nyanseringssystem Avatint. Vaxet kan nyanseras i de kulörer som finns i Tikkurilas färgkartor för lasyrer och på särskild begäran efter kundens egna kulörprover.

När ytan behandlas med vax behåller den känslan av ett naturligt trämaterial och dessutom i en vacker kulör som fortfarande framtonar träets struktur. Enligt Tschokkinen har användningen av vax på invändiga paneler blivit mycket vanligare på sista tiden och intresset för lösningen ökar.

Lopen rakennuspuu


 

Lopen rakennuspuu

Med en bra utprovning är halva jobbet gjort

Tikkurilas försäljning och tekniska support har hjälpt Lopen Rakennuspuu att implementera produkterna. Tschokkinen säger att han är mycket nöjd med samarbetet med Tikkurilas kontaktpersoner.

Han berömmer särskilt Tikkurilas provmålning, som enligt Tschokkinen gick smidigt. ”Tack vare provmålningen kunde vi i förväg säkerställa att produkten fungerade bra och är väl lämpad för den avsedda användningen. Alla faktorer ar ju inte kända så det är viktigt att produktens prestanda kan säkerställas i förväg”, konstaterar Tschokkinen.

Tikkurila levererade också kulörprover till Lopen Rakennuspuu vilka Tschokkinen säger är mycket viktiga för effektiviteten. ”Annars skulle vi behöva beställa flera liter färg utan att veta om kulören passar kundens behov eller ej, så färgprover är en kostnadseffektiv lösning för oss", säger Tschokkinen.

Han berömmer också Tikkurilas proaktiva förhållningssätt till ytbehandling. Enligt Tschokkinen är informationen lättillgänglig på Tikkurilas webbplats och har varit mycket användbar för dem.

En nöjd kund är alltid Tikkurilas viktigaste mål. Pasi Tschokkinen sammanfattar resultatet av ett bra samarbete: ”Produkten var rätt och servicen var rätt”. Vi på Tikkurila kan också vara stolta över detta.

Är du intresserad av att lära dig mer om våra ytbehandlingslösningar för invändig panel? Vänligen kontakta oss.

Hör av er till oss
har lagts till i sparat
has been removed from saved.
sv