Vlantana

Vlantana, Litauens ledande logistikföretag

Över 5 000 liter hållbar färg från Tikkurila skyddar Vlantanas senaste stora investering - ett stort nytt lager på deras logistikcenter i Klaipeda, Litauen.

Vlantanas logistikcenter ligger i utkanten av hamnen i Klaipeda i västra Litauen och erbjuder ett brett utbud av lagertjänster, inklusive stuvning, kvalitetskontroll av inkommande gods och tullbehandling. År 2020 utökades lagerytan med 32 000 m2 till totalt 55 000 m2 och gör det till det största och mest moderna logistikcentret i regionen.

Vlantana
Image: Vlantana

Uppförandet av denna enorma byggnad utfördes av UAB NORDEC (tidigare Normek och Ruukki Building Systems), som i över 80 år har konstruerat, tillverkat och installerat ramkonstruktioner i metall för krävande byggprojekt. Denna expertis och erfarenhet gör att företaget kan ta det övergripande ansvaret för praktiskt taget alla aspekter av en kunds projekt, från design till produktion, underleverantörshantering och installation.

Över ett decennium av framgångsrikt samarbete

NORDEC har arbetat med Tikkurila i över ett decennium och de två företagen har arbetat tillsammans med flera projekt. Vlantana logistikcenterprojektet hade en stor omfattning, med mellan 5 000 och 6 000 liter färg som behövdes för den massiva metallkonstruktionen, men inga utmaningar stöttes på tack vare det goda samarbetet mellan företagen.

"Efter att ha arbetat med Tikkurila i över ett decennium vet vi att vi kan lita på att våra kollegor kommer att leverera", förklarar Gediminas Razma, enhetschef i Litauen, NORDEC.

Det här var ett stort projekt som inte bara krävde en enorm mängd färg utan också det smidiga samarbetet, professionella råd och service som vi vet att Tikkurila levererar. Deras professionella team agerade snabbt på alla förfrågningar och erbjöd oss flexibla produktleveransvillkor för att säkerställa att vi var i tid och levererade ett högkvalitativt resultat till vår slutkund.
Gediminas Razma, enhetschef i Litauen, NORDEC
vlantana

Snabbare applikation med Temadur SC-F 50

Projektet krävde en snabbtorkande färg med utmärkt väder- och nötningsbeständighet, vilket gjorde Tikkurilas Temadur SC-F 50 polyuretanfärg -som har korrosionsskyddande pigment, finns i ett stort antal kulörer och bildar en yta med bra glans och kulörbeständighet som är enkel att rengöra - ett idealiskt val. På grund av den mängd färg som krävdes för projektet var det överkomliga priset också en faktor i beslutsprocessen.

Temadur SC-F 50 erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella epoxipolyuretansystem. Den kan appliceras i ett enda skikt direkt på metall, vilket gör appliceringen snabbare, påskyndar målningsprocessen och minskar de totala kostnaderna.

"Tikkurila rekommenderade Temadur SC-F 50 baserat på våra krav för projektet och vi tog gärna emot deras rekommendation", påpekar Gediminas. ”Vi uppskattade att det är en beprövad lösning och vi tror och litar på teamets expertis. Även med utmaningarna från COVID -pandemin fick vi en god service med snabba leveranser, vilket är ytterligare en faktor varför vi kommer att återvända till Tikkurila och deras produkter nästa gång. ”
Gediminas Razma, enhetschef i Litauen, NORDEC

Vill du höra mer om våra lösningar? Tikkurilas experter finns alltid här för att hjälpa dig hitta rätt produkt eller lösning

Contact us
har lagts till i sparat
has been removed from saved.
sv