Nyköping, Fotograf: John Rosenlund

Radhus i Nyköping

Ökad livslängd på laserade ytterpaneler i Sverige.

En rad nyproducerade radhus har uppförts nära havet i det vackra området Brandholmen i närheten av Nyköpings hamn. Området växer fort och är barnvänligt.

Nyproduktionen innefattar två olika byggnadstyper. De så kallade atriumradhusen har två nivåer och en liten trädgård på framsidan och en större privat trädgård på baksidan. Medan stadsradhusen som vetter mot vägen har underbara trädgårdar på framsidan. De har dessutom en solterass på tredje våningen med en fantastisk havsutsikt.

Tikkurila was here
Fotograf: John Rosenlund

Snabb och kostnadseffektiv byggnation med högteknologiska lösningar

Totalt 34 hus uppfördes åt Riksbyggen* av Deromekoncernen. Deromekoncernen specialiserar sig på byggnation av trähus med moderna och högteknologiska lösningar baserade på prefabricerade platta moduler som gör byggnationen snabb och kostnadseffektiv. 

Långt underhållsintervall med Pinja Color Plus

Måleriarbetet på de prefabricerade modulerna utfördes av Målerimaskinen Väst AB, ett företag med en stark meritlista inom området ytterpanelmålning. Träbeklädnader som betsats med Pinja Color Plus, en vattenburen brytbar lasyr, användes till såväl husens fasader som till garagen.

Riksbyggen
Fotograf: John Rosenlund

  

Pinja Color Plus har dubbelt så långt underhållsintervall som jämförbara produkter. Bindemedlet är baserat på alkydmodifierat akrylat. Produkten innehåller UV skydd och effektiva fungicider. Grundfärgen har genomskinliga Super Colour-pigment som ger en överlägsen beständighet mot solljus, vilket innebär att Pinja Color Plus kan brytas i nyanser som håller länge.

“Den största utmaningen i det här projektet var att få fram de önskade kulörerna”, säger Mikael Andersson, produktchef för Industriell Trä färg på Tikkurila. "Vi tog fram ett stort antal prover i olika nyanser innan slutkunden till slut valde ut två av dem till projektet.”

Riksbyggen
Fotograf: John Rosenlund
har lagts till i sparat
has been removed from saved.
sv